MaxusClean
2021/11/24 | Amstelveen | Maxus Clean | Persbericht

Maxus wint titel ‘dé Belofte van 2022’ in het kader van Bestelauto van het Jaar 2022 verkiezing

 
  • 100 % elektrische Maxus eDeliver 9 verkozen tot ‘dé Belofte van 2022’ in het kader van Bestelauto van het Jaar 2022 verkiezing
  • Vakjury prijst het comfort, efficiënte aandrijflijn, lage Total Cost of Ownership (TCO), de organisatie erachter en het algehele productaanbod
  • Bekendmaking titel tijdens AM Bestelauto Expo
  • Maxus biedt met de eDeliver 9 het meest uitgebreide gamma elektrische bedrijfsauto’s

De Maxus eDeliver 9 is uitgeroepen tot ‘dé Belofte van 2022’ in het kader van Bestelauto van het Jaar 2022 verkiezing. Het is voor het eerst dat een elektrisch aangedreven model deze titel krijgt. De organisator van de verkiezing, Automobiel Management, heeft dit jaar meerdere elektrische bestelauto’s meegenomen in de verkiezing omdat deze categorie steeds belangrijker wordt voor stadsdistributie en de toekomst zal gaan bepalen. De Maxus eDeliver 3 en de eDeliver 9 waren beiden genomineerd voor de titel.

Elektromobiliteit neemt de komende jaren hand over hand toe. De Nederlandse overheid moedigt via subsidiëring elektrisch rijden aan, ook met bedrijfswagens. Het aanbod aan elektrisch aangedreven bestelauto’s is dit jaar flink toegenomen en dus was het moment daar om deze categorie in de beoordeling voor de prestigieuze titel mee te nemen. Aan de verkiezing Bestelauto van het Jaar 2022 namen alle dit jaar in Nederland nieuw uitgebrachte gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3.500 kg deel. De vakjury, die bestaat uit specialisten van leasemaatschappijen, fleetowners, carrosseriebedrijven (op- en ombouw) en bestelautojournalisten, beoordeelde de modellen op uiteenlopende criteria, zoals leaseprijs, brandstofkosten, comfort, uitstraling, functionaliteit en de kwaliteit van importeur en dealers.

Oordeel en quote van de vakjury

“De keuze voor deze prijs is dit jaar gevallen op de Maxus eDeliver 9. De jury staat erg positief tegenover deze Chinese inzending, vanwege de bijzondere propositie die het is. Maxus levert de eDeliver 9 uitsluitend als EV die stukken beter lijkt te zijn toegerust op zijn taken dan menig gerenommeerde Europese concurrent. Te roemen vallen onder meer de functionaliteit, het uitgebreide gamma dat onder meer een bakwagen bevat, de mogelijkheid om een zware aanhangwagen te trekken, prima rijkwaliteit en een standaarduitrusting waaraan niets ontbreekt”, aldus juryvoorzitter Michael van Wijngaarden.

Komst van emissievrije zones

Juist voor stadsdistributie zijn elektrische bestelauto’s interessant. Niet alleen door de lage TCO, maar ook omdat Nederland in het Klimaatakkoord heeft vastgelegd dat nog eens circa dertig steden een emissievrije zone gaan instellen. Ook steeds meer kleinere gemeenten overwegen de invoering van dergelijke zones. Bedrijven die stadsdistributie doen, zien zich dan ook meer en meer genoodzaakt om het aandeel elektrische bestelwagens en lichte bedrijfswagens in het wagenpark te vergroten.

Maxus aandrijflijn met hoog rendement

Kiezen voor een schone, 100 % elektrische Maxus wordt daarmee nog aantrekkelijker. Maxomotive Nederland, de importeur van het elektrische bestelwagenmerk Maxus, introduceerde begin 2021 de eDeliver 3, de eerste bestelwagen die volledig als elektrische besteller is ontwikkeld. Er is dus geen uitvoering met een verbrandingsmotor. Deze bus is voorzien van een buitengewoon efficiënte elektrische aandrijflijn en heeft het laagste energieverbruik van haar klasse.

Meest uitgebreide gamma met elektrische bestelwagens

In de zomer van 2021 kreeg de Maxus eDeliver 3 gezelschap van de Maxus eDeliver 9. Dit is een grotere bedrijfswagen (segment GVW 3,5 ton) die in talrijke formaten, gewichten en uitvoeringen beschikbaar komt. Onlangs is ook de Chassis Cab versie van de eDeliver 9 onthuld. De levering daarvan start rond april 2022. Maxus heeft daarmee het meest uitgebreide gamma bestelbussen voor stadslogistiek en voor opbouw en/of ombouw.

Complete uitrusting en grootste accupakket

Alle Maxus bestelwagens zijn uitgerust met zowel AC als DC laden, automatische airconditioning etc. Qua standaard veiligheidsvoorzieningen (met o.a. Lane Assist, Adaptive Cruise Control, AEBS) is de Maxus eDeliver 9 ongeëvenaard. Voor een uitermate concurrerende prijstelling vanaf EUR 49.990 ex. BTW biedt Maxus een minimum actieradius van bijna 200 km voor de 52 kWh versie tot zelfs 353 km in de stad voor het allergrootste accupakket van 89 kWh. Dit is het grootste accupakket dat momenteel überhaupt beschikbaar is voor een bestelwagen.

Logisch dus dat al zoveel kleine én grote bedrijven juist voor Maxus hebben gekozen om met dit merk het elektrificatietraject voor hun bedrijfswagens verder door te voeren.

 
 
Share
 
 

Media contact Maxomotive NL

Maxomotive Nederland distribueert het 100% electrische bestelwagenmerk Maxus in Nederland en is onderdeel van Alcomotive België


Lou Jedeloo
Country Manager Maxomotive Nederland
M +31-6-20029010
Lou.Jedeloo@MaxusMotors.nl
Spinnerij 51, 1185 ZS Amstelveen, Nederland

 

Meer persberichten